Notícies

Més de 600 persones en el V Congrés Conjunt SEFM SEPR

Les societats espanyoles de Física Mèdica i Protecció Radiològica celebren el seu congrés biennal al Palau de Congressos de Girona.

13 DE JUNY DE 2017

Entre el 13 i el 16 de juny de 2017 es celebra a Girona el 5è Congrés Conjunt de la Sociedad Española de Física Médica (SEFM) i la Sociedad Española de Protección Radiológica (SEPR), sota el tema “La radiació: progrés i salut”. L’Alcaldessa de Girona, Ilma. Sra. Marta Madrenas i Mir, ha presidit la taula inaugural del dia 13 acompanyada de la Vicepresidenta del Consejo de Seguridad Nuclear, Sra. Rosario Velasco García; la Directora Genera de l’Institut Català de la Salut i de l’Institut Català d’Oncologia, Candela Calle Rodríguez; els responsables de l’organització del Congrés, Sr. Carles Muñoz Montplet, com a president del Comitè Organizador, la Sra. M. Luisa Chapel Gómez com a Presidenta de la SEFM i la Sra. Mercè Ginjaume Egido, com a Presidenta de la SEPR.

El Congrés és l’esdeveniment de referència de les societats científiques que agrupen als professionals de l’àmbit de la física i la enginyeria que treballen en les activitats en què s’utilitzen tan les radiacions ionitzants (RI) com les no ionitzants (RNI) i que engloben des de la radiofísica hospitalària i els centres d’investigació com la indústria nuclear. El congrés aplega més de 600 assistents i un total de 30 entitats col•laboradores. El programa científic, de primer nivell, inclou la participació d’experts nacionals i internacionals, més de 550 comunicacions orals o pòster i quatre sales en paral•lel al Palau de Congressos de Girona.

Els presidents del Comitè Científic, Sra. Núria Jornet i Sala, de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i Sr. Fernando Legarda Ibáñez, de la Universidad del País Vasco, han preparat un programa de candent actualitat per tractat diverses temàtiques com ara les noves tècniques que permeten una administració de la dosis de radiació més ajustada al tumor de forma segura i precisa, minimitzant les toxicitats derivades de la irradiació dels teixits sans en radioteràpia; la relació entre els efectes biològics i la radiació a baixes dosis; les noves tecnologies en radiodiagnòstic i medicina nuclear; la gestió i el control de les dosis que reben els pacients; la dosimetria dels treballadors exposats; les últimes investigacions sobre els efectes biològics de les RNI; les aplicacions industrials de les RI; el control de les indústries NORM (indústries que utilitzen Material Radioactiu d’Origen Natural); la gestió de residus radioactius als diferents àmbits i la transposició de la directiva europea per la qual s’estableixen les normes de seguretat bàsiques per a la protecció contra els perills derivats de l’exposició a RI.

<< Tornar

Pg. de la Devesa, 35. 17001 GIRONA | +34 872 080 709 | info@gironacongressos.org