Notícies

I Congrés Mundial sobre Raonament Probatori a Girona

La Càtedra de Cultura Jurídica de la Universitat de Girona organitza el I Congrés Mundial sobre raonament probatori que tindrà lloc al Palau de Congressos de Girona els dies 6, 7 i 8 de juny.

6 DE JUNY DE 2018

La Càtedra de Cultura Jurídica de la Universitat de Girona (UdG), juntament amb l’editorial jurídica Marcial Pons, organitza, en ocasió de la publicació del volum número 100 de la col•lecció Filosofía y Derecho, el Congrés Mundial sobre raonament probatori.

L'esdeveniment internacional, que tindrà lloc al Palau de Congressos de Girona del 6 al 8 de juny, reuneix a especialistes provinents de 4 continents, que abordaran els problemes del raonament probatori en el procés judicial.

La trobada aplega prop de 350 persones –entre acadèmics, advocats, jutges, fiscals, etc...- provinents de 30 països, que contrastaran i debatran punts de vista de diferents tradicions i cultures jurídiques, amb l’objectiu de millorar les legislacions en matèria de prova en el procés i també les pròpies pràctiques judicials. A aquest efecte, les llengües oficials del Congrés són castellà i anglès, amb servei de traducció simultània.

Segons el professor Jordi Ferrer, director de la Càtedra de Cultura Jurídica, el congrés ha de servir per “comprendre millor els problemes que planteja la prova en el procés judicial, obtenir propostes per a la millora legislativa i tenir eines per controlar de forma més fiable la racionalitat de les decisions judicial sobre els fets”.
El congrés també serà l’escenari de la creació de la International Association of Evidence Science and Theory, que es planteja com a associació mundial d’experts en matèria probatòria i que tindrà la seva fundació a Girona. D’aquesta manera, el Congrés esdevé una eina per a la consolidació de Girona i de la Càtedra de Cultura Jurídica de la Universitat de Girona com un referent jurídic internacional. Una mostra d’això és que el resultat de fer una cerca amb el nom del congrés en català, castellà i anglès, suma ja més de 4000 resultats a Google.

A l’acte d’inauguració del Congrés Mundial sobre raonament probatori hi ha intervingut Quim Salvi, rector de la UdG; Carles Ribas, 6è tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Girona; M. Àngels Planas, diputada de Programes Europeus de la Diputació de Girona; Albert Ruda, degà de la Facultat de Dret, i Jordi Ferrer, director de la Càtedra de Cultura Jurídica.

<< Tornar

Pg. de la Devesa, 35. 17001 GIRONA | +34 872 080 709 | info@gironacongressos.org