Notícies

Més de 500 professionals experts en Medicina d'Urgències i Emergències es reuneixen a Girona

El Palau de Congressos de Girona acull el XXV Congrés Nacional Català d'Urgències i Emergències.

20 D'ABRIL DE 2018

Girona ha estat escollida per celebrar 25è Congrés Nacional Català d’Urgències i Emergències, organitzat per la Societat Catalana de Medicina d’Urgències i Emergències (SOCMUE) i el Servei d’Urgències de l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona, enguany sota el lema “La força de l’equip”.

El congrés, que té lloc del 19 al 20 d’abril al Palau de Congressos de Girona, s’adreça a tots els professionals de la salut i d’altres àmbits que tinguin interès en tractar diferents aspectes dels serveis d’urgències i emergències del nostre entorn.

El XXV Congres SOCMUE ha estat inaugurat aquest matí per l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la directora gerent de l’Institut Català de la Salut, Candela Calle; el president de la Sociedad Española de Medicina de Urgencias y Emergencias, Juan Jorge González; el president de la Societat Catalana de Medicina d’Urgències i Emergències, Òscar Miró; el director del Pla Nacional d’Urgències de Catalunya, Francesc Xavier Jiménez i la copresidenta del Comitè Organitzador del Congrés, Núria Fuertes. A la inauguració també hi ha intervingut el exconseller de Salut, el Sr. Antoni Comín per videoconferència.

En el transcurs del congrés es celebraran diferents ponències, tallers pràctics i taules rodones que abordaran aspectes d’aquesta especialitat mèdica que cada any atén 4 milions d’urgències als hospitals de Catalunya. Entre d’altres temes s’hi tractaran l’abordatge del malalt traumàtic greu, la gestió de la demanda i el triatge de pacients, els recursos comunicatius en la mort i els processos de donació, eines diagnòstiques als serveis d’urgències, tractaments de les infeccions, administració d’antídots, afectacions per drogues de disseny o l’atenció urgent al malalt diabètic.

El congres reivindica que, des de fa anys, es demana al consell de ministres la possibilitat d’aprovar l’especialitat de medicina d’urgències. A Catalunya s’atenen 4 milions d’urgències cada any i a l’hospital Dr. Josep Trueta de Girona s’atenen 72 mil serveis d’urgències anuals.
La tinenta d’alcalde i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana, destaca la importància del sector mèdic com un sector prioritari i remarca que el turisme de negocis és un segment molt dinàmic i que te un important impacte econòmic a la ciutat.

<< Tornar

Pg. de la Devesa, 35. 17001 GIRONA | +34 872 080 709 | info@gironacongressos.org